Składniki:
- 2 liście jarmużu
- 2 garście rukoli
- 4 liście sałaty rzymskiej
- 1 awokado
- sok z 1 cytryny
- sól morska
- 1 szklanka borowików
- 1-2 łyż. Oleju kokosowego
- 1 1/2 łyż. Octu jabłkowego
- 1 1/2 łyż. Sosu Tamari
- 1 czerwona papryka
- 1/2 cebuli
- Pieprz Cayenne
Sposób przygotowania:
Jeżeli
się spieszysz, możesz posiekać jarmuż. Lub możesz porwać go
rękoma na małe kawałeczki. Wrzuć do miski wraz z rukolą i sałatą rzymską, wymieszaj z awokado, sokiem z cytryny i morską solą. Na patelnię z
rozgrzanym olejem kokosowym wrzuć pokrojone grzyby, cebulę,
paprykę, sos Tamari, pieprz cayenne i ocet jabłkowy. Gotuj 5 min,
czasem mieszając. Wrzuć do miski, wymieszaj i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz