środa, 17 września 2014

Ciepła Sałatka Grzybowa


Składniki:

  • 2 liście jarmużu
  • 2 garście rukoli
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 1 awokado
  • sok z 1 cytryny
  • sól morska
  • 1 szklanka borowików
  • 1-2 łyż. Oleju kokosowego
  • 1  1/2 łyż. Octu jabłkowego
  • 1  1/2 łyż. Sosu Tamari
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 cebuli
  • Pieprz Cayenne

Sposób przygotowania:

Jeżeli się spieszysz, możesz posiekać jarmuż. Lub możesz porwać go rękoma na małe kawałeczki. Wrzuć do miski wraz z rukolą i sałatą rzymską, wymieszaj z awokado, sokiem z cytryny i morską solą. Na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym wrzuć pokrojone grzyby, cebulę, paprykę, sos Tamari, pieprz cayenne i ocet jabłkowy. Gotuj 5 min, czasem mieszając. Wrzuć do miski, wymieszaj i gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz