wtorek, 5 sierpnia 2014

Wiosenne Rollsy

Wiosenne Rollsy



Składniki:
1-2 porcje
  • 2 garście rukoli
  • 1 pokrojony pomidor
  • pół cebuli, pokrojonej w plasterki
  • 4 rzodkiewki
  • 3-4 liście sałaty rzymskiej
  • wykałaczki
  • sos tamari
Na każdym liściu sałaty rzymskiej ułóż rukole, następnie pomidory, cebulę i rzodkiewkę (można też dodać awokado, jak w oryginalnym przepisie http://www.pg.com/pl_PL/kontakt.shtml). Po czym zwiń rollsy i na koniec upnij wykałaczką. Jeżeli liście są duże, to można je zwinąć w stylu burrito – zawijając zewnętrzne krańce ku środkowi, a następnie rozcinając na pół. Smacznego!

Spring Rolls

Ingredients:
1-2 servings
2 handfuls of arugula
1 sliced ​​tomato
half of an onion, cut into slices
4 radishes
3-4 leaves of romaine lettuce
toothpicks
tamari sauce




On each leaf of romaine lettuce place the arugula, then tomato, onion and radish (you can also add avocado, as in the original recipe http://www.pg.com/pl_PL/kontakt.shtml). Then fold Rolls and at the end fix with the toothpick. If the leaves are large, they can be rolled burrito style - wrap the outer ends towards the middle, then slice in half. Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz